Įkeliama...
Jūs esate čia:  Pradžia  >  Aktualijos  >  Aktualus straipsnis

Kaip išsirinkti virdulį ir paruošti skanią arbatą?

Pagal   /  2016 lapkričio 8  /  Komentarų nėra

patarimai-kaip-issirinkti-virduli

Nebūtina važiuoti į Japoniją ar Kiniją. Nebūtina leisti daug pinigų arbatinėse, kurios specializuojasi arbatos virimo mene. Varle.lt buitinės technikos specialistų manymu, tam, kad galima būtų mėgautis gardžios arbatos magija namie, pakanka žinoti kelis esminius principus ir protingai pasirinkti virdulį.

Juodoji, žalioji, baltoji, raudonoji pu-erh, yerba mate – tai tik kelios arbatų iš viso pasaulio rūšys, kurių galima rasti ir Lietuvoje. Vertėtų žinoti, kad visų savo skonio ir aromato savybių atskleidimui skirtingoms arbatoms reikia skirtingų veiksnių. Pagrindinis veiksnys – temperatūra.

Arbatos virimo temperatūra: kokia geriausia skirtingoms rūšims?

Yra žinoma, kad užpilti arbatą verdančiu vandeniu iškart po jo užvirimo nėra geriausia idėja. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad kiekviena arbatos rūšis reikalauja skirtingo virimo būdo. Tai turi įtakos jaučiamiems skonio, spalvos ir net kvapo skirtumams.

Lentelėje žemiau pateikiama rekomenduojamo pobūdžio informacija apie tai, kaip išsivirti skirtingas arbatos rūšis.

arbatu-virimo-lentele

Virdulys su temperatūros reguliavimu – revoliucija Tavo namuose

Dabar laimei, nereikia matuoti laiko nuo vandens užvirimo (per 3–4 min. temperatūra nukrenta iki maždaug 95⁰C, o po 17 min. iki 70–85⁰C). Tereikia investuoti į atitinkamą virdulį, t.y. tokį, kuris pasižymi temperatūros reguliavimu. Ši funkcija lemia, kad nereikia laukti, kol vanduo užvirs, o tada jo temperatūra nukris. Su tokiu virduliu galima pasiekti tokią vandens temperatūrą, kokios reikia ir sutrumpinti gėrimo laukimo laiką net 15 minučių.

Temperatūros reguliavimas virduliuose įprastai pasižymi keliais laipsniais: nuo 4 iki 6. Dažniausiai skalėje būna nurodytos tiesiog temperatūros.

Patarimai, kaip protingai išsirinkti elektrinį virdulį

Jau seniai vis daugiau žmonių dėl patogumo ir karšto gėrimo paruošimo greičio renkasi elektrinius virdulius. Prieš įsigyjant elektrinį virdulį Varle.lt smulkios buitinės technikos specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į kelis parametrus ir elementus, kurie leistų pasirinkti naudingą ir efektyviai energiją naudojantį įrenginį.

Talpa

Tai pagrindinis virdulių parametras, kuris turi reikšmingos įtakos kasdieniam naudojimosi įrenginiu patogumui. Virdulio talpą reikėtų rinktis atsižvelgiant į naudotojų skaičių. Jeigu ieškai virdulio, kuris vienu metu leistų paruošti 6 – 7 arbatos puodelius, rinkis mažiausiai 1,7 l talpos įrenginį. Didžiausia prieinama rinkoje esančių virdulių talpa yra 2 – 2,4 l. Jeigu pageidauji, kad virdulys užimtų mažiau vietos ir tau nereikia vienu metu vandens daugiau nei 4 – 6 puodeliams, rinkis 1 – 1,6 talpos modelį. Jei dažniausiai viri vandenį 1 – 2 puodeliams, rinkis mažą virdulį, į kurį tilptų mažiau nei 1 l vandens.

Kiekvienas elektrinis virdulys pasižymi gamintojo apibrėžtu minimaliu vandens kiekiu, kurį reikia įpilti. Dažniausiai tai yra pusė maksimalios įrenginio talpos.

Mažesnės talpos virdulio pasirinkimas – tai trumpesnis vandens virimo laikas ir mažesnės energijos sąnaudos, todėl labai svarbu šį parametrą rinktis atsižvelgiant į savo poreikius.

Virdulio galingumas

Dažniausiai pasitaikantis virdulių galingumas yra nuo 600 iki 3100 W. Didesnis virdulio galingumas dažniausiai siejamas su trumpesniu vandens užvirimo laiku ir didesnėmis elektros energijos sąnaudomis.

Kaitinimo elementas

Būtent kaitinimo elementas įšildo vandenį ir leidžia jam užvirti. Užvirimui reikalingas minimalus vandens kiekis diskinio kaitinimo elemento atveju yra labai nedidelis (0.1l). Diskinį kaitinimo elementą turinčiuose virduliuose nuosėdų kaupiasi labai mažai, todėl tokius įrenginius valyti yra lengva.

Virdulio korpusas

Šiuolaikiniai elektriniai virduliai stebina formų, spalvų ir korpuso medžiagų įvairove. Šiuolaikinių virdulių korpusai gaminami iš tokių medžiagų:

Plastikas

Iš plastiko pagaminti virduliai yra lengvesni nei metaliniai ir dažniausiai – pigesni. Be to, plastikas neįkaista taip stipriai, kaip metalas. Tačiau iš plastiko pagamintų virdulių esminis trūkumas – menkas patvarumas, plastmasės kvapas ir banalus dizainas.

Nerūdijantis plienas

Nerūdijančio plieno virduliai yra sunkesni, bet įprastai pasižymi šiuolaikišku dizainu. Dauguma jų turi šilumos izoliaciją, kuri apsaugo nuo virdulio korpuso įkaitimo ir tuo pačiu lemia ilgesnį vandens šilumos palaikymą.

Stiklas

Stiklinio korpuso virduliai pasižymi mažiausiu svoriu. Tokios medžiagos įrenginius naudotojai itin vertina dėl jų dizaino, kuris puikiai atrodo visuose virtuvių interjeruose. Be to stikliniai virduliai laikomi sveikesniais ir pasižymi lengvesniu valymu. Tačiau atsižvelgiant į stipriai įkaistančias sieneles bet mažesnį atsparumą pažeidimams, stiklinio korpuso virduliai nėra populiariausių sąraše.

Keramika

Tai geriausias, bet ir brangiausias elektrinių virdulių gamintojų pasiūlymas. Keramikinio korpuso virduliai išsiskiria ne tik tuo, kad juos paprasta valyti, bet taip pat ir tuo, kad tai yra kone sveikiausia medžiaga vandens virimui. Be to, keraminio korpuso sienelės neįkaista taip, kaip stiklinio, tačiau pagrindinis keramikinių virdulių trūkumas – didelis svoris.

Puslapiai: 1 2 3 4

  • Paskelbta: 5 m. atgal į 2016 lapkričio 8
  • Autorius:
  • Paskutinė redagavimo data: lapkričio 8, 2016 @ 1:58 pm
  • Šaltinis: Aktualijos
  • Pažymėta su:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galbūt jums naudinga...

Renginys Šereiklaukio dvare

Plačiau →